понедељак, 7. септембар 2015.

In and Out stvari kod skole

U danasnjem postu cu vam napisati sta bi trebalo i sta ne bi trebalo da radite kako bi bili uspesni u novoj skolskoj godini.

IN

Sredjen radni sto

Uvek je kul kada ti je radni sto sredjen. Tu najcesce izvrsavas svoje skolske obaveze i uvek je lepo videti da su ti sve stvari potrebne za skolu lepo sredjene.




Redovno radjenje domaceg zadatka

Mozda ce te neki takozvani ,,prijatelji'' zezati da si streber zato sto uvek imas domaci zadatak, ali ne obracaj paznju na takve lazne prijatelje. Domaci nije dat za dzabe, i zato kada dodje kontrolni nastavnici ce dati slicne zadatke kao na domacem zadatku. Nije nista strasno ako ponekad zaboravis da uradis domaci, ali ne dozvoli da ti to predje u naviku.




Dobar dorucak

Mozda ti deluje kao da dorucak nije vezan sa skolom, ali veruj mi da ce ti zdrav dorucak dati snage da izdrzis dugacak, naporan skolski dan.




Dobre ocene

Vrlo je vazno da od samog pocetka imas dobre ocene. Verovatno vecina dece misli da je prvo polugodje nebitno, ali zapravo ocene koje dobijes u prvom, ne mogu se bas mnogo razlikovati u drugom polugodju. Tako da od samog pocetka skole zagrej stolicu.




OUT

Kasnjenje na casove

Ako redovno kasnis na casove, nastavnik ce o tebi imati lose misljenje, a tako pokazujes i da si neodgovoran i nedisciplinovan. Ako ti se ponekad desi da slucajno zakasnis, zbog nekog stvarno vaznog razloga to je u redu, ali ako to radis namerno svakog dana, to je vec jako lose i moras to promeniti.




Plakanje zbog lose ocene

Nikada nemoj plakati zbog lose ocene. To se nece svideti ni tvom nastavniku, a ni tvojim prijateljima. Svaka losa ocena se uz malo truda moze popraviti, imaj to na umu.




Brza hrana za uzinu

U redu je ako ovakvu uzinu kupujes jednom ili dvaput nedeljno, ali svakog dana zaista nije zdravo. Bolje da od kuce poneses ukusan i zdrav sendvic, nego da u sebe strpas sve nezdrave sastojke brze hrane.




Ucenje u ,,pet do dvanaest''

Nikada nemoj da ucis dan pred test ili odgovaranje. Tada ce ti se sakupiti toliko lekcija, koje nemas sanse da naucis za toliko kratko vreme. 


Haha koliko realna slika :D

To bi bili neki osnovni saveti sta bi trebalo, a sta ne bi trebalo da radite u skoli. U redu je ako ste se nasli u nekoj out stavki, sve sto treba je da pokusate da je ispravite i sve ce biti okej.

Ako zelite jos neki ovakav  IN and OUT post u vezi sa drustvom ili nekom drugom temom, zapisite mi u komentaru. :)

4 коментара: