субота, 14. новембар 2015.

Kako ja ucim - collab post sa Jecom :D

Ovo je moj drugi collab post i njega radim u saradnji sa sjajnom blogerkom  Jecca J i jako sam srecna zbog toga :) I da ne zaboravim, pogledajte Jecin post na ovu temu. sigurna sam da je sjajan, kao i jos jedan sjajan blog cija je super vlasnica Ana Bundalo, zato sto ima sjajne postove (ostavicu link njihovih odlicnih blogova na kraju ovog posta, pa pogledajte) :D Danas cu pisati o nekim mojim metodama ucenja, mada svi ucimo razlicito i zato ce nekima odgovarati moj metod ucenja, a nekima ne bas u potpunosti. Sve u svemu, bitno je samo da ucimo, a kako cemo da ucimo to je nas izbor. Nego, da vam ne dosadjujem puno, da predjemo mi na post :)



Pre nego sto pocnem da ucim prvo uzmem sve sta mi je potrebno za ucenje (pribor za pisanje, vodu posto uvek ozednim dok ucim mada ni sama ne znam zasto, onda sve knjige koje mi trebaju, nesto da gricnem dok pravim pauzu i telefon samo da bi pogledala koliko je sati :D) , kako za vreme ucenja ne bi morala da usatajem zato sto mi treba na primer olovka :D


Najcesce ucim za stolom, ali ponekad me toliko mrzi da sedim za stolicom, pa zato prilegnem na krevet i ucim nove lekcije (iako sam cula da nije bas dobro uciti dok lezis).



 E sad, sam postupak ucenja jeste ovakav: ako ucim neku novu lekciju prvo celu lekciju procitam jednom ili dvaput ako je malo teza. Tako se bolje upoznam sa gradivom, pa mi je zato mnogo lakse da kasnije naucim lekciju. Kada je procitam, onda je podelim na neke vece celine (a, ako knjiga vec sadrzi celine, onda mojoj sreci nema kraja :D) i onda krenem svaku celinu posebno da ucim. Kada naucim sve celine posebno, onda ih povezem u jednu lekciju i vise puta ponavljam kompletno gradivo.



 Sto se tice podvlacenja lekcija, do pre godinu dana to uopste nisam koristila, ali ove godine to radim cesce i mogu da kazem da prilicno pomaze, zato sto pred odgovaranje procitam jednom podvuceni deo lekcije i prisetim se celog gradiva.



Kada dobro naucim lekciju, onda obicno od mame ili starije sestre trazim da me ispita (samo ako treba da odgovaram sledeceg dana, u suprotnom ispricam sama sebi naucenu lekciju:D). Ako se spremam za kontrolni, onda na jednom papiricu sa jedne starne zapisem pitanja koja izvucem iz lekcije, a sa druge strane odgovore (takozvane flash cards) i onda kada sve naucim odgovaram na ta pitanja i time tacno vidim koliko sam naucila lekciju.




Link Jecinog bloga je:
flyovanje.blogspot.com
Link Aninog bloga je:
anasworld7.blogspot.rs

Post nije mnogo dug, nadam se da mi ne zamerate :D
I to bi bio moj nacin ucenja, nadam se da sam vas barem malcice inspirisala na ucenje (ako je to uopste ikako moguce) :D Veliki pozdrav do sledeceg posta, volim vas punooo <333

10 коментара:

  1. Baš mi se sviđa post,mada je moj način učenja drugačiji.
    ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan post!I ja ucim na krevetu kada citam neku novu lekciju,i cula sam da to nije dobro ali meni prija.Ostalo radim sve slicno.Odlican collab <3!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti punooo <333 Ja stvarno obozavam da ucim na krevetu posto mi je mnogo lakse :D

      Избриши
  3. Mnogooo mi je drago sto si me spomenula,tvoj blog je prelep i mnogo volim da citam tvoje postove,koji me mnogo odusevljavaju,divan collab i malo si mi pomogla oko ucenja:D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joooj, hvala ti punooooo na predivnom komentaru <333 I ja obozavam da citam tvoje postove i mnogo mi je drago da sam ti barem malcice pomogla oko ucenja :)

      Избриши
  4. Ja na slican nacin ucim, dopada mi se tema posta, zaista ste obe odradile divne postove sa kvalitetnim sadrzajem <3333

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Jako zanimljiv post , i super savte ♥
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ,i ja ću na tvoj takođe ♥
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши