понедељак, 7. март 2016.

DIY room makeover from spring :)

Zdravo svima! Kako ste? Kako vam je u skoli? Pre nego sto predjem na post, ja moram da vam pokazem tri sjajna bloga sa neverovatno zanimljivim postovima koje obavezno treba da posetite (ukoliko vec niste :D). Devojcice se zaista mnogo trude i to je divno <3 Svaki njihov blog je poseban na svoj nacin, ali svi oni definitivno imaju prezanimljive postove. Linkovi ovih blogova su ispod:

http://eslyisworldview.blogspot.rs/

http://doroty4.blogspot.hr/

http://ksenijinkutak1.blogspot.rs/

A sada, da vam objasnim sta sam vam spremila za danas :) Prolece je na koraku do nas, pa je dosao red da podnovimo i nasu sobu malim DIY projektima, pa se nadam da ce vam se dopasti. Ovaj post nije moja ideja, vec ideja savrsene blogerke Andjele, ona mi je zadala ovu temu za post zbog one male nagrade povodom 100 clanova (pretpostavljam da znate o cemu je rec). Stvarno je jako kreativna i njen blog obozavam <333 Takodje, i njen blog obavezno pogledajte, necete se pokajati :D Inace, sve slike iz danasnjeg posta su moje, pa se zaista nadam da ce vam se dopasti :) Prelazimo na ideje!

1) Prva ideja je idealna za sve one osobe koje vole origami tehniku (odnosno pravljenje razlicitih stvarcica od papira), kao i za one ciji su stolovi u vecitom haosu, zato sto ne znaju gde da ostave svoje sitnice. Radi se o jednim slatkim kutijama u kojima mozete ostavljati svoj nakit, novac ili nesto tome slicno. Ove kutije mozete drzati na stolu i ne znam iz kog razloga, ali mene bas podsecaju na prolece :D Ako nista drugo, bar cete osveziti sobu. Postupak pravljenja vam ne mogu ja objasnjavati, ali cu vam ispod postaviti linkove youtube videa na kojima imate objasnjeno kako da korak po korak napraviti kutiju, a zatim i masnicu. Inace, ja sam napravila kutiju i onda mi je delovalo glupo da bude cela bela, pa sam se zato setila da bih mogla da odozgo zalepim masnicu :) 

Linkovi videa:
https://www.youtube.com/watch?v=QEJxrXY_xpw
https://www.youtube.com/watch?v=2xohqNiYKJs

Evo i slike kako je ispala moja kutija, moram da priznam da sam ja prilicno zadovoljna postignutim rezultatom :D






2) Za drugu ideju vam je potrebna neka stara knjiga koja vam vise ne treba. Sve sto treba da uradite je da svaki list savijete ka sredini knjige i time na kraju dobijete jedan cvetic. Zatim izmedju tih listova stavite neke slike proleca i vas DIY projekat je gotov! Mislim da cete se vec snaci sa slika ispod :) Mozda na slikama i ne izgleda bas prelepo, ali verujte mi da je uzivo mnogo lepse. 






3)  Sledeca ideja je bas onako u prolecnom fazonu :D Trebace vam papir, makaze i neke boje. Prvi korak je da precrtate semu koju sam nacrtala (slika ispod). 



Drugi korak je da sve to lepo izrezete i obojite u boju koju zelite i to je to. Mozete ga zakaciti gde god pozelite, a ja sam odlucila da ga zalepim na svoj prozor :)



4) Cetvrti DIY projekat jeste licno moja ideja. Nisam gledala sa interneta, vec sam je sama smislila. Medjutim, nije ispala bas onako kako sam ocekivala, ali je koliko toliko ok. Radi se o jednom ukrasu za vasu sobu kojeg mozete cuvati gde god pozelite. Potrebna vam je neka kutija od tempera (koje naravno vise ne koristite), kolaz papir ili one stickey notes i jedno malo parcenece belog konca. Od kolaz papira isecite male ,,zastavice'' (nadam se da razumete sta hocu da kazem :D) i potom ih zakacite na konac. Taj konac treba da zalepite za vrh kutije od tempera. Zatim od kolaz papira isecite slova Hello spring, mada mozete napisati i neku drugu poruku ukoliko ne zelite ovu. Na kraju vam samo ostaje ukrasavanje po izboru :) Ja sam na dnu kutije stavila dve gumice u obliku bubamarica, a na vrhu kutije sam zalepila onog leptirica sa prethodne ideje. 



5) I poslednja ideja nije DIY projekat, vec jedan bonus savet :D Pretpostavljam da ste na kompjuteru svaki cas, bilo to radi domaceg, ubijanja vremena ili zbog bloga i bas zato i njega treba osveziti. Najbolji nacin za to vam je da promenite pozadinu na njemu. Na google-u cete pronaci puno lepih pozadina ukoliko ukucate ,,tumblr wallpapers for spring'' ili ,,hello spring wallpapers''.


                                     Uzgred i ovo je moja slika, nisam je uzimala sa interneta :D

I to je to ljudi, da li vam se post dopao? Obavezno pogledajte one predivne blogove i jos jednom se puno zahvaljujem Andjeli na ovako lepoj temi za danasnji post :) <333

28 коментара:

  1. Pogledala sam blogove koje si navela, ideje su savrsene, bas je sve slatko, svaka cast, i da fotke su zaista odlicne samo tako nastavi <333 :***

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno draga moja Tijana <333 Mnogo mi je drago sto ti se slike dopadaju, to mi stvarno mnogo znaci :) :*

      Избриши
  2. Sjajne fotkice mnogo mi se dopadaju:)) Prva ideja je po meni najbolja super ti je ispala i zaista odlicna ideja:D Pozadina je prelepa i zaista idem odmah da je stravim na svoj ekran. Cestitam na 104 clana zasluzila si i postovi su sve bolji i originalniji svaka ti cast na tome:)
    Divna si kao i tvoj blog:)
    Ana<3333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno sto mi svaki put odusevis svojim komentarima <3333 E bas se radujem sto ti se prva ideja dopada i mnogo ti hvala sto me svaki put podrzavas u ovome sto radim, predivna si :) <3333

      Избриши
  3. odlicne ideje
    http://tajfunblog.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicne ideje! Pogledala sam blogove,odlicni su! :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post i veoma orginalni, a opet zanimljivi DIY projekti! Hvala ti što si ovo podijelila s nama! :) <3

    Vildana from :
    http://living-like-v.blogspot.ba/2016/03/back-interest-wedding-dresses-cocomelody.html
    http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/03/imagine-wedding-day.html

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post,sve ideje su savrsene dala si mi dosta ideja ❤️!Savrseno si odrasla ovo I stvarno ne mogu da se odlucim koja je ideja najlepsaa ❤️!Divno nemam reci,javicu ti ako napravim nesto ❤️!Hvala ti sto si mi ispunila zelju!!

    Novi post--->perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti od srca, zaista sam uzvila citajuci tvoj komentar <3 <3 <3 Hvala tebi sto si mi dala ovako lepu temu za post :)

      Избриши
  7. Odlicni DIY-evi,bas mi se svi svidaju no najljepsi mi je ovaj zadnji :) Jako si lijepo to napisala i bas mi se svidaju slike.
    Ako mozes kliknuti na linkove u mom zadnjem postu,puno bi mi znacilo,hvala ako to ucinis! :*
    Novi post--> beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  8. DIY-evi su preeeeeeodlicni!!! Jako su originalni i odlicno si ih napravila! Stvarno!

    GIVEAWAY --》 kreativanblog.blogspot.com ❤

    ОдговориИзбриши
  9. Sve je preslatko, bravo za trud :)

    Novi post o Parizu je na mom blogu -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <-----

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман8. март 2016. 18:50

    DIY-evi su stvarno kull! :) Svaka cast i hvala ,3
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  11. Jako mi se sviđa ovaj post, super je :D
    Pratim tvoj blog :D

    http://catherinehere.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  12. Anđela je smislila divnu temu! :) Hvala puno što si tako lepo opisala blogove, divna si! :) Najviše mi se dopala prva ideja, sa kutijom, obožavam takve i dekorativne i korisne DIY-e, a tebi je prelepo isplala! :) Leptirić je predivan, jako si kreativna i DIY koji si smislila je odličan. :) A i pozadinu da pohvalim, i pronašla sam savršene pozadine na pretragama koje si preporučila. :) <333333333333333333333333333333333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu draga moja, hvala tebi na ovako lepom komentaru :) <3 Bas mi je drago sto ti se stvarcice dopadaju <33333333

      Избриши
  13. Odlicne ideje! Ovo motanje stranica knjige sam obozavala raditi na satovima kad mi je bilo dosadno hahh, bas mi se svidja kako izgleda. Gdje dobivas sve te ideje ?
    Btw mail koji si trazila --> petra.duric55@gmail.com
    Beautybyshoppingholicgirl.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno <3 I ja isto hahaha :D Pa iskreno, odjednom se pojave ni od kuda :)

      Избриши