понедељак, 20. јун 2016.

#Nerini mali trikovi - kako da ispadnete sto bolje na fotografijama :)

Kao sto sam vec rekla u onom obavestajnom postu, zapocecu jednu novu rubriku, a ona se zove #Nerini mali trikovi. Tu cu vam davati neke trikove koji kod mene uvek uspevaju i koji ce nadam se i vama pomoci :) Ukoliko imate neki predlog za sledeci deo ove rubrike slobodno mi pisite u komentarima. Uzgred, moram da vas obavestim da ce u petak izaci jedan post povodom 1. rodjendana bloga i tu vas ocekuje jedno malo iznenadjenje, ali vam necu otkrivati o cemu se radi, tako da cete morati da sacekate petak ;) Nego, da mi predjemo na glavnu temu posta (red je bio XD)!

Sigurna sam da i vi zelite da ispadnete sto bolje na fotografijama, pre svega zato sto su danas drustvene mreze postale pravi hit i cim se vasa slika nadje na drustvenoj mrezi, svako ko je vidi je lepo do detalja odmeri. Glupo, ali istinito - sta se tu moze. Sada cu vam dati neke moje savete uz pomoc kojih ce vasa sledeca slika izgledati glamurozno, bez obzira na to da li se slikate nekim najglupljim telefonom sa najlosijom kamerom ili profesionalnim fotoaparatom.


1) Na slici treba da ima puuuno svetlosti



2) Izaberite cool pozu. Vazno je da ne bude monotona, jer ce tako slika izgledati bezivotno. Takodje, ruke nemojte nikada staviti da padaju pored tela, posto to ne izgleda lepo ni na slici slikanoj profesionalnim fotoaparatom. Evo ispod nekih slika zanimljivih poza za fotografisanje :)

                          

      

3) Neka vam osmeh bude prirodan. Nemojte se previse keziti tako da to izgleda kao da vas neko tera da se smejete, a nemojte ni biti mrzovoljni na slici (to je jos gore od ogromnog keza, verujte mi). Pre fotografisanja pomislite na nesto lepo i jezik stavite tako da vam dodiruje zube sa unutrasnje strane i tako da se ne vidi na fotografiji. To ce vam pomoci da vam se misici opuste i da izgledate prirodno na slici.




4) Bolje je slikati se napolju nego unutra. Priroda je mnogo bolja pozadina za slikanje od sobe pune polica i stolova. Takodje, napolju je mnogo bolje osvetljenje nego u zatvorenoj prostoriji :)



5) Ukoliko imate mala usta, nekoliko sekundi pre fotografisanja otvorite blago usta, kako bi postigli efekat punijih usana.

6) Izaberite neku lepu odecu za slikanje. Mozda vam ovo zvuci kao nesto nebitno sto svi znaju, ali verujte mi da svi mi to zaboravimo, bas zato sto smatramo da se to podrazumeva.



7) Razmisljajte pozitivno, jer ukoliko budete negativni to ce se primetiti na slici i onda ce izgledati ruzno.



8) Pogledajte vase slike od pre godinu/dve i vidite koja vam se posebno dopada. Kada pronadjete takvu sliku, onda je dobro zagledajte i iskoristite tu pozu za sledece slikanje :)

9) Ako niste sigurni koja vam poza za slikanje najvise odgovara, onda vezbajte pred ogledalom. Sve se moze uz malo truda i vezbanja, pa cak i ovo :D



10) Nasminkajte se, ali veoma blago. Tamna sminka moze izgledati prenapadno, a ukoliko je nema onda vam se mogu videti mali nedostaci (mada to i nije toliko strasno). Naravno, ako idete u osnovnu skolu, moj savet vam je da se uopste ne sminkate, posto ste mlade i lepe i za to jos uvek nema potrebe :)

Da li vam se dopada ova rubrika i zelite li da nastavim sa njom? Ljubim vas <333

6 коментара:

  1. Super post,rubrika mi s ejako dopada i volela bih da nastavis sa njom a sledeca tema bi mogla da bude kako sto bolje napraviti nek diy projekat <3!Jedva cekam cetvrtak,zagolicala si mi mastu <3!Slazem se sa svim bas danas sam se slikala sa drugaricom i bilo je savrseno <3!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti od srca na ovako predivno komentaru <333 Hvala ti i za originalan predlog, obavezno cu ga poslusati :) Bas mi je drago da ste se lepo provele, a slike su vam savrsene :D

      Избриши
  2. Odlicna ideja za rubriku. Tema je predobra i puno mi je pomogla. :)

    novi post je objavljen: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post,jako mi se sviđa tvoj blog <3

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/06/summer-diys-and-lifehacks-collab-sa.html

    ОдговориИзбриши