недеља, 28. август 2016.

DIY for school :)

Hejjj ljudi, danasnjim postom zatvaram seriju ,,Back to school'' postova i moram vam reci da se uopste ne radujem tome. Posto BTS postovi preplave ovu nasu blogosferu sredinom avgusta, desava se da mnogi blogeri/blogerke pisu iste postove i onda je vama dosadno citati nesto sto se ponavlja vec jako dugo. E bas zbog toga, ja sam se mnogo trudila da ove godine budem originalna i ukljucila sam mozak kako bih osmislila neke svoje ideje za ovu seriju postova, te se zaista nadam da vam je bila zanimljiva, posto sam ulozila puno truda u nju :) Za danas sam vam pripremila neke svoje DIY ideje koje sam sama smislila, tako da cete ih po prvi put videti i koje ce vam, nadam se, posluziti kada krene nova skolska godina. Moram da kazem da ce u ovom postu biti mnogo razlicitih DIY ideja, te necu slikama prikazivati ceo postupak pravljenja, ali mislim da cete vec to sami shvatiti. Ovo sam uradila zato sto mislim da ce post biti zanimljiviji ukoliko stavim vise DIY projekata, a ne samo jedan sa detaljnim postupkom, posto ukoliko je samo jedan DIY u postu, on se mozda nece svima svideti, a ovako ce nadam se svako naci nesto sto mu odgovara i sto mu se dopada :) Nego, ja sam baaas oduzila, da predjemo mi na glavni deo posta :D P.S. Sve slike u postu su moje, samo me je mrzelo da se potpisem haha :D E sada stvarno prelazimo na post :D

1) Ove godine sam prosto morala da smislim neku jednostavnu ideju kako bih napravila neki drzac za olovke, zato sto ih ima toliko da se samo vuku po stolu i prave haos :D Da bih resila taj problem, uzela sam jednu plasticnu casicu i oblozila je ukrasnim papirom slatkog dizajna, a na kraju dodala malo roze lepljive trake (trenutno ne mogu da se setim kako se zove, stao mi je mozak haha :D). I to je to, jako je jednostavno, zar ne? :) 


2. Druga stvar mozda i nije bas mnogo zanimljiva i korisna kao i prva i mozda joj nije mesto u danasnjem postu, ali ipak cu vam je pokazati. Radi se o novcaniku od papira. Pretpostavljam da se mnogi od vas (ukljucjuci i mene hoho) ne bi usudili da ovakav novcanik nose po gradu, ali ukoliko ste hrabri ova ideja ce vas oduseviti. Na sajtu http://www.welovedesign.rs/kako-napraviti-novcanik-od-papira/ mozete pronaci postupak pravljenja jednog ovakvog novcanika. Ja sam zelela da moj bude malo zanimljiviji, te sam u novinama pronasla jednu jako slatku slicicu devojcice i psa i zalepila preko novcanika. Sve u svemu, ovaj DIY mi je jako cute *___* (ou da, shvatam da mi ne ide ovaj girly nacin pisanja, ipak sam ja Nera Misic haha :D).



3. Sledeca ideja ce vam pomoci da ukrasite vasu svesku. Ovu ideju sam smisla potpuno sama i moram priznati da mi je rezultat jako sladak :) Bice vam malo nezgodno da se snadjete pri pravljenju zato sto nema postupka, ali nadam se da cete uspeti. Samo treba da na prvoj polovini sveske zalepite rozi papir (moze i druga boja, naravno), a na drugoj polovini plavi papir. Zatim, uzmete crni samolepljivi kolaz papir i zalepite ga sa strane sveske i po sredini (snacicete se uz pomoc slike). Onda, nacrtajte neku devojku ili sta se vama svidja i zalepite na glavnoj korici sveske. Ja sam nacrtala devojku sa mog banera, posto je interesantna :D Pisite u komentarima da li vam se dopada ideja, mnogo bi mi znacilo vase misljenje <3 Ja sam veoma aljkavo sve to izlepila, ali vi cete to vec bolje, verujem ja u vas :)


4. Zatim slede dve ideje za raspored casova, pa vi mozete iskoristiti onu koja vam se vise svidja :) Jako su jednostavne za pravljene, a krajnji rezultat nije los. Postupak cete videti uz pomoc slika. I da, ako slucajno ne shvatite, na drugom rasporedu sam zalepila stickey notes.




5. A za sledecu ideju vam je potreban jedan list papira, malo lepka i nesto za ukrasavanje vase papirne pernice. Bez detaljnog postupka ne mogu bas lepo da vam objasnim, ali nadam se da cete ga shvatiti uz pomoc slika.  Ukoliko se ne snadjete, slobodno mi potrazite detaljniji postupak u komentarima :)



6. Dosao je red na pretposlednju ideju. Radi se o jednom jako zanimljivom obelezivacu za knjigu. Nadjite neki papir u boji i isecite ga u obliku kvadrata, a zatim unutra sestarom isecite strelicu (a mozete da je isecete i skalpelom, ukoliko ga imate). Ukoliko zelite, mozete i nacrtati oci i usta kako bi vam obelezivac bio jos sladji :) Rezultat je bas zanimljiv i mislim da ce vam ulepsati barem malcice ucenje.

Upravo sam shvatila da nije trebalo da obelezivac stavim na svesku nego na knjigu, mislim, ko jos koristi obelezivac za praznu svesku, to samo Nera moze hahaha :D

7. Za poslednju ideju inspiraciju sam dobila od predivne blogerke Andjele koja ima savrsen blog i savrsene ideje :) Ona je napisala jedan post o citatama koji bi nam pomogli pri ucenju, pa sam ja jedan ,,ukrala'' sa njenog bloga i dodala jos jednu malu stvarcicu :D A to je pozadina. Ukoliko zelite da drzite ovakav neki citat na zidu vase sobe kako bi mogli stalno da ga gledate dok ucite, onda je potrebno da izgleda lepo. Ima mnogo nacina da napravite slatku pozadinu, a ja sam se setila jednog kojeg sam pre neki dan izmislila. Sve sto treba da uradite je da uzmete one sprejeve za crtanje u bilo kojoj boji i njime prsnete malo po papiru na kojem cete kasnije napisati vas omiljeni motivacioni citat. Mislim da izgleda nekako magicno i carobno, a vi? :)

Znam da kvalitet ove poslednje slike nije bas na zavidnom nivou, tako da mi verujte da ovaj DIY projekat izgleda mnogo lepse uzivo :)
I to je sve za danas :) Koja vam se ideja najvise dopala? Volim vas <33333333

17 коментара:

  1. Odlican DIY!Najvise mi se dopala sveska,preslatka je! <3 :)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. odlican post.. sretno u novoj skolskoj godini
    hvala ti sto si posjetila moj blog

    http://maggieblogspot.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  3. Jako slatki DIY projekti, najviše su mi se dopali obeleživač i ovo sa citatom. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Bap si se potrudila !
    Predivne su ideje, najviše mi se sviđa ovaj za obilježiti stranicu knjige, prepreslatko!
    Super ♥♥

    ОдговориИзбриши
  5. Nervo predivan post!Stvarno originalne ideje imas,i ovo je bas slatko ispalo.Licno mi se najvise svidja rapsored casova (ne znam zasto prosto je meden ah *-* ).Ja sam ove godine radila DIY projekat sa sveskama,i uglavnom se sastojao od stampanja raznih slika ,pa sam ih onda lepila na sveske xD (znam kako originalnoooo)

    dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Srecno u novoj skolskoj godini draga, sve je prelepo... Slike su odlicne <333

    http://tijanaqueenoffashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post, jako zanimljive DIY-eve
    New post/Check out my blog, and if you like it subscribe
    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.mk/2016/08/bts-backpacks-advice-emergency-pack.html

    ОдговориИзбриши
  8. Predivan post draga moja Nera,izvini sto ga tek sada vidim vratila sam se sa puta na kom nisam imala interneta na zavidnom nivou...No,nisam ovde da se pravdam i trkljam nego da ti kazem da si napisala savrsen post <333!Sve ideje su toliko savrsene i originalne,zaista sve pohvale,vidi se da si se jako trudila <33!Hvala ti sto si me na tako divan nacin spomenula u svom divnom postu <333 :)!

    ОдговориИзбриши
  9. Wonderful post, love it! :)
    Follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post ♥ sve ideje su predivne pogotov prva :)

    Novi post → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Ideje su bas interesantne, svaka cast! Drago mi je da si postavila vise od jednog DIY projekta, svatko ce pronaci nesto za sebe. Najvise mi se dopada obelezivac za knjige, totalno originalno :)
    Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Ideje su bas interesantne, svaka cast! Drago mi je da si postavila vise od jednog DIY projekta, svatko ce pronaci nesto za sebe. Najvise mi se dopada obelezivac za knjige, totalno originalno :)
    Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Uau, koliko diy ideja. *_* Salim se, prelepo je sto si se toliko potrudila da sastavis post sa toliko diy projekata. :) Meni se najvise dopada predzadnji i zadnji diy, tj. obelezivac i citat, naravno i sve ostalo je odlicno. :) Fotkice su sjajne.♥

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
  14. Kad ce post ? Iscekujemo tee :)
    Novo kod mene pa pogledaj: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Kad ce post ? Iscekujemo tee :)
    Novo kod mene pa pogledaj: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Hvala svima na savrsenim komentarima dragi moji <333 Vi ste stvarno najbolji citaoci na svetu :) <3

    ОдговориИзбриши