недеља, 11. децембар 2016.

DIY maske za telefon :)

Ćao dragi moji, kako ste mi? Je l' kod vas pao sneg, pošto kod mene još nije :( E baš zbog toga sto u mom gradu nema snega, ja nisam imala inspiraciju da započnem novogodišnji serijal, ali najverovatnije ga započinjem već od sledećeg posta :) 
A sada, da predjemo mi na današnju temu posta (hvala Bogu, setila si se Nera :D). Danas vam donosim jednu ideju koju sam sama smislila i posto mi se dopalo kako je ispala, pomislila sam zašto je ne bih podelila sa vama. Neću se mnogo zadržavati na uvodu (pošto sam vam dosta dosadjivala u prethodnom postu), nego da se bacimo na posao :)

Potreban materijal:

1) Providna maska za telefon
2) Običan papir (najbolje bez linija ili kvadratića)
3) Makaze
4) Olovka
5) Tempere (ili nešto drugo čime želite da bojite vaše maske)
6) Kolaž papir ili stikeri
7) Lepljiva traka

Izvinjavam se što nemam sliku potrebnog materijala, to je zato što sam ja jaaako pametna osoba koja je zaboravila da slika materijal (bravo Nera, svaka čast).

Danas ćemo praviti 3 maske, ali za sve tri je potreban isti materijal i sličan postupak, tako da cu ja objasniti postupak samo za jednu maskicu, a za ostale cu ubaciti samo slike.

1) Uzmite papir, olovku i deo telefona kojim se zaklapa baterija (ok, svesna sam da ne umem da objašnjavam, ali pogledajte prvu sliku i sve će vam biti jasno). Olovkom na papiru precrtajte oblik već pomenutog dela telefona i zatim, makazama izrežite papir po iscrtanim linijama (znam da sam vas načisto zbunila svojim objašnjavanjem, ali ne sekirajte se, evo odmah cu vam ubaciti slike :D).

 
Ja sam izrezala sa za sve tri maske, a vi izrežite onoliko koliko maski želite da napravite. 

Sledeći korak je da uzmete lepljivu traku i lepite je na već izrezanom papiru (sa slike iznad), tako da ostavite prazno mesto izmedju dve zalepljene trake (opet ponavljam, pogledajte sliku ispod, nisam ja rodjena za objašnjavanje XD). I ta prazna mesta obojite temperom (koje god hoćete nijanse, na vama je izbor). Sačekajte da se tempera osuši.


Polako se približavamo kraju. Kada završite prethodni korak, pažljivo počnite da skidate lepljivu traku. Ali morate voditi racuna, jer ukoliko ne pazite lako možete oštetiti papir prilikom skidanja lepljive trake. Kada završite ovo, uzmite vašu providnu masku i stavite ovaj papir ispod nje. Meni se rezultat prilično dopada, a vama?



Sledece dve maske sa prave na veoma sličan način, tako da ću vam staviti samo slike iz kojih ćete, nadam se, shvatiti postupak pravljenja.

2) 
 



3) U trećoj maskici je jedina razlika u položaju lepljive trake. Sada treba da pravite trouglove (mnogouglove, ma šta god želite) od lepljive trake, a sve ostalo je isto :)



Za kraj, moram vam se zahvaliti na preeeedivnim komentarima punim podrške iz prethodnog posta <333 

Koja vam se maskica najvise dopada (ukoliko vam se uopšte neka i dopada ahaha :D)?

19 коментара:

  1. Prva i zadnja su predivnee !
    Odličan post!
    Svrati: https://eniiway.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista jako lepa ideja, maskice ti izgledaju odlično! Meni se najviše dopada druga. :) <333

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Maske su preeslatke,mogu da budu i odlican poklon <33!Mnogo mi se dopada kada radis diy postove,jer ti super idu <33!Ljubim te draga <33!

    giveaway!
    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puuuuno, puuuuuno ti hvala na ovako divnom komentaru draga moja <333 Mnogo mi znaci kada mi dajete pohvale vezane za diy postove, jer se mnogo trudim oko njih :)

      Избриши
  4. Odličan post! Ideja za maske je fenomenalna... a maske su preslatke *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This is my life

    ОдговориИзбриши
  5. Kada sam tek otvorila post mislila sam da nece biti lijepo, ali preslatko izgleda. Uz presladak izgled znas da je tvoj unikatna i da nitko nema takvu.

    beautybydorotea.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se ipak dopao post :) Bas tako, ja volim kada se razlikujem od drugih, pa cak i po maskicama za telefon :D <3

      Избриши
  6. Moram da probam!
    Pratim te pa ako zelis uzvrati: http://mlmr16.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ces uspeti da ih napravis onako kako zelis :) Naravno, uzvraticu <3333

      Избриши
  7. Aaa, genijakni su ispale, draga Neeo! Svaka ti cast! *_* ♡♡♡
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo ti je super, jako mi se svidaju maskice i opcenito diy :) Pogledaj nas blog na http://beseenbepopular.com

    ОдговориИзбриши