уторак, 16. фебруар 2016.

Motivacija - kako je probuditi u sebi?

Danas radim collab post sa jednom savrsenom blogerkom Andjelom, i ukoliko niste pogledali njen blog (http://perfecthigh136.blogspot.rs/), obavezno ga posetite posto ima mnogo kvalitetne i zanimljive postove, a plus je jako ljubazna blogerka :)

Koliko puta vam se desilo da izgubite motivaciju, odnosno da nemate volju ni za sta? Ako ste blogerka, koliko puta vam se desilo da nemate ideju za naslov postova (drugim recima, da dozivite kreativnu blokadu)? Ako je vas odgovor milion puta, onda kada vam se sledeci put to opet desi, procitajte ovaj post :D Ovako, postoji jedna izreka, a ona glasi:,,Inspiracija je majka motivacije, prema tome bez inspiracije nema motivacije''. E, bas zbog ove izreke ja cu danas pisati kako da steknete i inspiraciju i motivaciju :D Prelazimo sada na savete :)

#Citanje i razgledanje casopisa

Uz pomoc casopisa mozemo kvalitetno da provedemo nase vreme i plus da steknemo motivaciju. Ja imam brdo casopisa koje sakupljam jos od malih nogu i zaista obozavam da ih citam. Samim citanjem, steknucete motivaciju, a ja imam jos jedan predlog za vas. To je jedan mali DIY, koji sam ja nazvala ,,motivaciona sveska''. U casopisu pronadjite sve slicice koje vam se mnogo dopadaju i koje vas na neki nacin inspirisu, a zatim ih makazama isecite. Zatim sve te slicice iz casopisa zalepite u  jednu svesku, koju mozete otvarati svaki put kada vam ponestane inspiracija, a naravno i motivacija.   

#DIY projekti

Verovali ili ne, motivaciju dobijamo i gledajuci (jos bolje, dok pravimo) DIY projekte. Internet je pun raznih DIY ideja, samo je potrebna vasa volja :D Motivacija ce doci sama od sebe, ako znamo da smo napravili nesto korisno. Ja vam preporucujem jedan youtube kanal koji se zove Maja Be Creative i na njemu imate puno zanimljivih uradi sam projekata :)


Kao sto vidite, ja sam po ugledu na ideje Milice Stanisic, napravila svoje postere za sobu. Poslednji poster na kome pise YouTube sam sama smislila :)

#Citanje motivacionih citata/motivacionih prica

Ja obozavam citate i oni u meni uvek probude motivaciju. Nije bitno da li su oni vezani za uspeh, radost ili nesto deseto, svi oni imaju jedan cilj - da vas motivisu :) Ukoliko nemate motivaciju za ucenjem, onda citajte citate o ucenju, ako nemate motivaciju za vezbanjem, onda postoje citati i o tome... Ja sam nedavno pronasla jedan sajt na kome ima puno lepih citata, slika i videa za inspiraciju, pa ako zelite  pogledajte (link se nalazi ispod):
http://www.mycity.rs/Ishrana-dijete-fizicka-aktivnost-teretana/Citati-slike-video-klipovi-recenice-za-motivaciju.html
Pored motivacionih citata, postoje i motivacione price. One su mnogo duze od citata, ali imaju isti cilj i uz pomoc ovih prica cete uspeti da steknete motivaciju :)


#Pozitivno razmisljanje

Ako na primer, nemate motivaciju za fizickom aktivnoscu, onda morate da razmisljate pozitivno. Recite sebi:,,Ako budem vredno trenirala, smrsacu/dobicu plocice...''. Ovo ne vazi samo za fizicku aktivnost, vec i za sve ostale oblike nedostatka motivacije. Ovo su samo dve reci i lako se pamte, a mogu u svima nama probuditi motivaciju :) Moje misljenje je da bez pozitivnog razmisljanja ne moze postojati motivacija.



#Zivot

Ok, znam da ce sada vecina pomisliti:,,Molim? Mora da si pogresila, zasto si napisala zivot u postu vezanom za motivaciju?'' E, pa, zivot bi trebalo da nam bude NAJVECA motivacija. Zamislite, bas vi ste dobili ti nagradu da zivite :) Da sada ne postojite, da li biste bili srecni? Vidite li sada zasto sam kao savet za motivaciju napisala zivot? Znaci, sledeci put kada vam ponestane motivacija, setite se da ste dobili tu mogucnost da zivite i verujem da ce vam se motivacija vratiti sama od sebe. Bonus savet - kada ste tuzni, setite se ovoga i bice vam mnogo bolje :)



#Razvijanje talenta

Svako od nas ima barem jedan talenat, samo sto neko mozda jos uvek nije uspeo da ga pronadje. Kako biste stekli motivaciju, onda morate da iskoristite taj vas talenat. Znajte da vi vredite i da imate puno talenata po kojima se razlikujete od drugih :) A sada mi recite, zar se u vama ne probudi motivacija dok radite ono sto volite, ono za sta imate talenat? Znaci, poenta ovog pasusa je bila da nam talenat koji posedujemo moze doneti motivaciju. Kada izgubite motivaciju, onda pokazite drugima svoj talenat i motivacija ce se odmah probuditi u vama :)




                       Ne znam iz kog razloga, ali meni je bas sladak ovaj mali (100% zbog                                                                    frizure haha) :D

#Gledanje slika

Slika u nama mogu probuditi motivaciju i to za vrlo kratko vreme. Najbolji sajtovi sa najlepsim slikama jesu Tumblr, We Heart It, Flickr... Na njima svakodnevno mozete gledati prelepe slike, koje barem mene, svakodnevno motivisu i daju ideje za moje postove :) Ja inace, mnogo volim da fotografisem, pa meni cak i to budi motivaciju. Ako ste i vi osoba koja voli da fotografise, onda to obavezno uradite u trenutcima kada nemate motivaciju ili inspiraciju :D
odrzavanje motivacije


#Nagrada

Kada ispunite vas cilj, odnosno kada ostvarite ono sto ste zacrtali onda je red da sebe nagradite. Ako sebi date neku nagradu, time cete steknuti motivaciju. Verujte mi, 100% uspeva :D Kada ja recimo dobijem peticu iz nekog predmeta iz koga sam puno ucila, onda sebi kupim nesto kao nagradu. Time sam motivisana i onda sebe nateram da nastavim da ucim i da redjam petice :D

Nadam se da sam vam barem malo pomogla danasnjim postom :) Mnogo mi je drago sto sam radila collab post sa ovako sjajnom blogerkom Andjelom i sigurna sam da je i ona napisala jedan savrsen post, kao sto samo ona ume :)

22 коментара:

  1. Draga moja Nera za tvoj post je malo reci da je savrsen!!!Prosto si me oduvala...Mnogo mi je drago sto smo saradjivale i nadam se da cemo jos puno puta uraditi collab.Ideje koji si napisala su me veoma motivisale i dale mi inspiracije za dalji rad,posto sad ipak krecem u skolu pa ce mi je trebati dosta.PREDIVNO ZAISTA!!!Hvala ti na recima hvale ti si divna!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo na ovako SAVRSENOM komentaru <333 Zaista si me odusevila ovako lepim pohvalama, divno je imati iskrene citaoce na blogu poput tebe :) I meni je mnogo drago sto smo saradjivale i znam da nam ovo nije poslednja saradnja <3 Jos jednom, puno ti hvala na svemu :***

      Избриши
  2. Stvarno si se potrudila, uživala sam čitajući ovaj post <3
    Časopisi mi često pomognu da prevaziđem kreativnu blokadu, trudim se da uvek pozitivno razmišljam i da budem zahvalna na svemu što imam, jer mislim da je to ispred svega i najvažnije :)

    Anja's diary

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas sam se obradovala kada sam videla ovako lep komentar od tebe na mom blogu :) Mnogo ti hvala sto si primetila moj trud, zaista si divna i to mi bas, bas znaci <33333 U potpunosti se slazem sa tobom, pozitivnost je veoma bitna :)

      Избриши
  3. Ja takođe, kada nemam inspiracije/motivacije, uzmem kutiju sa časopisima, i satima prelistavam. To mi uvek pomogne. :) Svakodnevno tražim i pravim DIY projekte, to je takođe veliki izvor motivacije. :)
    We Heart It me svakodnevno inspiriše, obožavam da gledam slika sa naročito njega. *0*
    Svi saveti su vrhunski i odlični, a sada idem da pogledam Anđelin post! :D <33333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obozavam da citam tvoje komentare i mnogo ti hvala sto ih redovno ostavljas na mom blogu, to mi punooo znaci <333 Drago mi je sto nisam jedina koja obozava da cita casopise u potrazi za inspiracijom :D Jos jednom, hvala ti punooo :) <333333

      Избриши
  4. Odličan post, Nera. Baš si mi pomogla! I Anđelin post je jako dobar, super ste uradile collab! ❤☺

    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Mico :) Drago mi je da je nekome ovaj post bio od koristi <333 Slazem se, Andjelin post je predivan, ona jako lepo pise :) <3

      Избриши
  5. Divan collab post,ali ona slika sa onom bebom i citatom me je zasmejala toliko da sam umalo pala sa stolice,nemoj vise Nero da me dovodis do smrti,haahh salim se:)) Sjajan post kao i uvek tvoji postovi su zaista jako kvalitetni i oni posteri sto si ih napravila su zaista savrseni meni se mnogo dopadaju i mislim da cu ih napraviti cestitam na 98+ clanova zasluzujes ti i mnogo vise:)))
    Ana<333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj draga, odusevila si me ovako lepim komentarom :) <3 Haha, jaoj mnooogo se izvinjavam, nadam se da ces mi oprostiti :D Bas mi je drago sto ti se dopadaju, mnogo sam se potrudila oko njih :) Hvala ti puno i na podrsci oko citalaca, divna si i osoba, a naravno i blogerka <33333

      Избриши
  6. Divan post, ti i Anđela ste napisala odlične i kvalitetne postove. ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post! Pročitala sam oba posta i mnogo mi se dopadaju jer je tema veoma orginalna a izvedba odlična! :) <3

    If you want please visit my blogs, it means so much to me:
    NEW POST ---> http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/02/ohennig-stalia-videos.html
    NEW POST --->http://living-like-v.blogspot.ba/2016/02/spring-accessories-shoes-makeup-collab.html

    ОдговориИзбриши
  8. Svidja mi se tvoj post! Ja imam jednu "motivacionu svesku" u kojoj lepim tako neke slicice iz raznih casopisa i u kojoj pisem motivacone citate. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas ti hvala :) <3 Te sveske mogu biti od velike pomoci u nedostatku inspiracije/motivacaije, tako da smatram da je bas lepo sto je imas :D <3

      Избриши
  9. Divan post! Nemas pojma koliko si mi pomogla s ovim, svi nekad ostanemo bez inspiracije i tvoji savjeti su bas od koristi. Meni najvise pomogne citanje citata na weheartit-u i tumblru, te prelistavanje casopisa. Hvala sto si ovo podijelila s nama. Pogledaj novi post kod mene: beautybyshoppingholicgirl.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista ne znam kako da ti zahvalim na ovako predivnom komentaru <333 Bas si me obradovala i ulepsala mi dan :) Pogledacu, naravno :)

      Избриши
  10. Ovaj post je sjajan! Odlicno pises i ja kada nemam motivacije odem na We Heart It i tamo gledam slike i uvijek se inspiriram!

    ✨ kreativanblog.blogspot.com ✨
    Molim vas uclanite se u moj blog ❤

    ОдговориИзбриши
  11. Bez sumnje je lepo napisan tekst. Ali je očigledno da ga je pisala mlada osoba bez životnog iskustva.Još pre nego što je pomenula nagradu za peticu u školi ja sam znala da je u pitanju vrlo mlada osoba. Ne bih želela da moj skepticizam negativno utiče na optimizam ostalih dama koje dele stav iznešen u ovom postu. Ali....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A na osnovu cega si shvatila da ga je pisala mlada osoba bez zivotnog iskustva? Mislim, nije hejt na tebe, nego me samo zanima, jer se ja pronalazim u postu, pa bih prosto volela da cujem tvoje misljenje :)

      Избриши