четвртак, 25. фебруар 2016.

Sta znaci biti popularan?

Samo da se razumemo, danasnjim postom nisam zelela nikoga da isprovociram ili uvredim, vec samo da vas malo zabavim (kao i sebe) :)


Popularnost je najgluplja osobina koja napada najvise tinejdzere (i decake i devojcice, znate ono ,,bolest ne bira kuda udara'' XD) i od nje treba bezati glavom bez obzira. Moje odeljenje je prepuno devojcica i decaka kojima je jedini cilj da spuste druge kako bi sebe podigli. E, takve osobe se smatraju popularnim u 21.veku. Moje misljenje o njima je veoma lose, a mislim da ga mnogi dele sa mnom. Ja sam napisala neke cinjenice o tome koja je razlika izmedju nekada i danas popularnih osoba, pa pogledajte :)

Sta je nekada (davno, davno...) znacilo biti popularan:

- redovno ucenje i pisanje domaceg
- citanje lektira
- pomoci baki/deki da predju ulicu
- pomagati mami u kucnim poslovima
- biti miran (odnosno, ne besniti i ne glupirati se)
- razlikovati se od drugih (naravno, u pozitivnom smislu)



Sta danas znaci biti popularan:

- piti pivo i pusiti cigare
- redovno bezati sa casa zbog kontrolnog/pismenog
- ismejavanje drugih osoba
- ostavljati nered svuda za sobom
- imati najnoviju marku telefona (po mogucstvu iphone 6)
- oblaciti se provokativno
- imati momka sa 12 godina
- psovanje (jedna od najvecih vrlina popularnih osoba XD)
- postavljanje slika na drustvenim mrezama na svaka dva sata (nikako redje!!!) 
- stavljanje tone sminke na sebi (obavezno stavite neku senku u boji i bas, bas jako rumenilo, ali obavezno)
                                    

Da li ste se ikada zapitali da li popularnost vredi u zivotu? Ja vam kazem da ne vredi nimalo. Ako se kojim slucajem zarazite bolescu zvanom popularnost (pu, pu daleko bilo, pomeri se s mesta haha), ona ce sa sobom doneti jos mnogo losih osobina kao na primer drskost, bezobrazluk, gordost... Popularnost nam ne moze poboljsati zivot, ali ga itekako moze pogorsati (budite svesni toga).

                                     

E sad, da li znate kako da prepoznate popularnu osobu? Lako je, cim vidite drskost i kreveljenje, to vam je popularna osoba. Ta osoba se stalno kikoce (bez ikakvog razloga) zajedno sa svojom najboljom drugaricom, koja je takodje popularna. Ona stalno govori o svojim momcima (koje uzgred, nikada nije stvarno imala) i o svom prvom poljupcu (koji se takodje nikada nije desio, a i da jeste zasto bi pricla ostalima o tome). Stalno nekoga ogovara, od najbolje drugarice pa sve do neke osobe koje nikada nije ni upoznala (pa samim tim ni ne poznaje tu osobu, te nema prava da je ogovara).



Predpostavljam da i sami znate da popularnost ima mnoge lose strane. Nedavno sam na internetu procitala jedan clanak o posledicama koje nosi popularnost, a neke od njih cu vam sada prepricati. Osobe koje su popularne u tinejdzerskim danima, sa 20 godina tesko pronalaze prijatelje. To znaci, sto je tinejdzer manje populularan to ce vise prijatelja da ima kad poraste. Takodje, jos jedna (od mnogobrojnih) posledica popularnosti jeste ta da kada odrastu, popularne osobe se najcesce drogiraju i piju mnogo alkohola. A sada, na osnovu svega ovoga sami izvucite pouku, da li je bolje biti popularan ili biti normalan?



I dosli smo do kraja danasnjeg posta. On je bio malo drugaciji nego oni koje ja inace pisem, ali zelela sam da se oprobam u tome, a da li je uspelo to mi pisite u komentarima :D 

Sta vi mislite o popularnosti?
Da li poznajete neke popularne osobe i da li se druzite sa njima?

22 коментара:

  1. Totalno si u pravu slazem se sa svime sto si napisala:)) Zaista ti idu i ovakvi postovi samo nastavi da ih pises:D Kako kazu dobar pevac mora da zna i folk i pop muziku da peva tako i ti kao sjajna blogerka znas da pises svakakve teme i to uvek ispadne savrseni, bravo Nero:) Tema je divna i mislim da nafurane devojcice kao i neki decaci bi trebalo da procitaju:))) Milsim da je ovaj post vrlo koristan i zaista sam sa odusevljenjem citalaa:)
    Ana<333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala Ana <3333 Svaki tvoj komentar me odusevi i donese osmeh na moje lice :) Zaista ne znam kako da ti se zahvlaim na tome, neverovatna si :D Mnogo mi se dopada poredjenje, vidi se da imas smisla za pisanje :D

      Избриши
  2. Puno blogerki je pisalo o ovoj temi, ali ti si to uradila na jedinstven i sebi svojstven način. :) Drugačije od drugih. Sa svime se apsolutno slažem, bez izuzetaka. Definitivno ti idu ovakvi postovi, samo nastavi sa njima! :) :) Sada sa npr. devet godina moraš imati Iphone, nalakirane šljokičave nokte i dvojke i trojke u dnevniku, mislim stvarno. :/ :/
    To je to od mene, do sledećeg posta! :) <33333333333333333333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja, punooo ti hvala na ovako lepom komentaru <333 Divno je imati ovako dobre citaoce, koji redovno komentarisu moje postove, to mi mnogo znaci :) Potpuno se slazem sa tobom, kuda ode ovaj svet :( Jos jednom, ogromno HVALA <33333

      Избриши
  3. Odlican post, stvarno! Skroz se slazem sa tobom, sa svime sto si rekla, pogotovo kod onoga sto je nakada znacilo i sto danas znaci biti popularan. Odlicno!

    ✨❤ kreativanblog.blogspot.com ❤✨

    ОдговориИзбриши
  4. Super post, odlično napisano i drago mi je vidjeti da dijelimo isto mišljenje! :)x

    NEW POST --->http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/02/18th-episode-got-me-like.html
    NEW POST --->http://living-like-v.blogspot.ba/2016/02/tmi-tag.html

    ОдговориИзбриши
  5. Super post, odlično napisano,svaka čast:*
    http://theebestofme.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Dobro napisano, mada nema potrebe da naglašavaš da nikoga nisi htela da uvrediš ovim postom. Ti imaš svoje mišljenje i apsolutno ne trebaš da se brineš da li će se neko pronaći u ovom tekstu. Realnost je takva da je sve to što si napisala - istina. Nastavi da pišeš ovakve postove, pa otkud znaš... možda neko potajno čita ovo i shvati da greši na tom putu ka "popularnosti". :)

    Novi post je na mom blogu -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <------

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti <333 Prihvatam tvoju knstruktvinu kritiku, u pravu si :) Lepo bi bilo :D <3 Pogledacu tvoj novi post :)

      Избриши
  7. ne mora da znaci da su popularne osobe uzasne prema svima i da su lose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ne mora da znaci. Postoje izuzeci naravno, ali nazalost najvise popularnih osoba su takve. Vecinu takvih osoba popularnost iskvari, cak iako su pre bile super osobe. Ja sam ovaj post napisala razmisljajuci o jednim popularnim devojcicama iz mog odeljenja i one se stvarno ovako bezobrazno ponasaju. Medjutim, naravno da postoje popularne osobe koje se ne ponasaju ovako drsko i njima svaka cast, ali nazalost, ima ih mnogo malo.

      Избриши
  8. Super post! I u potpunosti si u pravu, mada se sa jednim ne bih slozila, a to je 'ismejavanje drugih osoba', mislim to jeste itekako tacno, ali bih ja pre to nazvala PONIZAVANJEM drugih osoba. 'Popularne licnosti' su veoma bezobrazne i dvolicne. Inace, i ja sam skoro napisala post na slicnu temu, pa pogledaj ukoliko zelis (http://andjelinkutak2000.blogspot.rs/2016/01/zivot-collab-post.html).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno <333 Upravu si, to je zaista istina. Bas je zalosno sto je 21. vek sve vise pun ovakvih osoba. Pogledacu naravno :)

      Избриши
  9. Odličan post,stvarno mi se jako sviđa tvoj blog jednostavno je savršen <3
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) <3
    http://doroty4.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  10. Predivan post draga Nera,zao mi je sto ga zbog obaveza tek sada komentarisem <3!Ono sto si napisala je surova realnost.Znam dosta popularnih osoba,i druzim se sa nekima,jer mi ih je zao.Svisu oni u dubini duse nesrecni sto su takvi,ali zbog drustva moraju :)!Divnoo!

    novi ost perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja stvarno ne znam kako da ti se zahvalim draga moja, stvarno si divna <3333 Istina je sve sto si rekla, u poptunosti se slazem sa tobom :)

      Избриши
  11. Post je odličan. Nažalost, društvo je danas takvo. Svi sanjaju o nekoj popularnosti. Meni je dovoljno imati jednu, ali pravi i iskrenu prijateljicu. ♥

    http://welcometoownway.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako :) Potpuno se slazem, jedna ali vredna haha :D Hvala ti puno na komentaru <333

      Избриши