уторак, 3. мај 2016.

Mala matura - frizura, haljina, sminka...

Pre nego sto krenemo sa postom, ja moram da vam se stvarno izvinim sto nisam pre objavila post, ali posto je bio kratak raspust nisam bila kod kuce i nisam imala internet. Nadam se da mi se ne ljutite :) I da, mozete mi slobodno pisati u komentarima kako ste proveli Uskrs, bas bi me radovalo da to cujem :) A sada, prelazimo na post!

Ja sam sada osmakinja (osmakinja, kako to cudno zvuci u mojoj glavi) i blizi se mala matura koja sa sobom donosi prijemni ispit (aaaaa poludecu, ali ozbiljno, mnogo ga se plasim :D). Na svu srecu, pa pre toga ide opustanje i najlepsi dan osmogodisnjeg skolovanja (ukoliko je verovati drugarici koja je sve to dozivela pre mene), a to je......... MALA MATURA! :) Uhhhh, jedva cekam. Nego, moram nesto da vam priznam (i pretpostavljam da cete posle ovoga sto cete cuti, pomisliti da ja bas i nisam normalna), ali ja nisam odlucila ni kako ce izgledati moja maturska haljina, kao ni nista drugo povezano sa ovim. Medjutim, ima vremena. Ma koga ja zavaravam, ima jos malo duze od mesec dana, a to je premalo vremena. Nego, ako i vi jos uvek niste odlucili sta cete nositi za malu maturu, u nastavku posta cu pokusati malo da vam pomognem davajuci vam neke moje predloge. Uzgred, ako vi ne polazete malu maturu ili ste to vec prosli, onda se nadam da cete se barem malo zabaviti gledajuci moj izbor :) Krecemo!

                                             Odeca

Ja smatram, da na maloj maturi treba nositi li haljinu ili suknjicu. Ipak je ovo jedan specijalan dan i ne bi bilo bas fino pojaviti se u pantalonama (mada i to je uredu ukoliko bas uopste ne volite haljine i suknjice). Posto se radi o maloj maturi, smatram da ne treba nositi dugacke haljine/suknje, to mi je nekako vise za veliku maturu, ali ne treba biti ni previse kratke. Najbolje bi bilo nesto do kolena (moze i malcice krace, ali samo malcice). Mislim da bi trebalo da vladaju neke vesele boje, ali je totalno okej i ako su to neke malo ,,ozbiljnije'' boje (ne znam kako drugacije da ih nazovem, valjda shvatate poentu). A sada, evo nekih primera haljinica i suknjica koje mi se bas dopadaju za malu maturu :)

Haljinice:








Ova haljina mi je prelepa, ali bih za malu maturu definitvno izbacila ove stikle i zamenila bi ih baletankama :)

Suknjice:



             

                                               Obuca

Ovako, moje misljenje je sledece:

mala matura + bilo kakve stikle = NIKAKO

Smatram da smo previse mlade da bi sa 14-15 godina nosile stikle (pod time podrazumevam i platforme i sve ostalo). Neka udobna obuca poput baletanki, sandali ili starki bi bile savrsenstvo. Ukoliko igrate, nista od ovoga vam nece predstavljati problem. Kod obuce jedino morate voditi racuna o tome da vam se boja haljine poklapa sa bojom obuce i to je sve :) A sada, prelazimo na slike:













                                              Sminka

Ja mislim da kada je u pitanju mala matura nema potrebe za profesionalno sminkanje. Ukoliko imate stariju sestru ili ako vasa mama lepo ume lepo da sminka, onda potrazite pomoc od njih. Neka vas nasminkaju nekoliko dana pred maturu i to na vise razlicitih nacina, kako bi na kraju mogle da odaberete nesto sto vam se najvise svidja :) Vazno je da sminka bude neutralna, nemamo 20 godina pa da se sminkamo jako. Verujte mi, to ce izgledati tako vestacki i postignucete kontra efekat. A sada, slike tadadadammm...












                                               Frizura

Mislim da vam je za frizuru definitivno potreban frizer. Ne treba da izvodite ne znam sta, vec treba da izgleda prirodno. Ukoliko vam bolje izgleda pustena kosu, onda se za nju opredelite, a ukoliko vam bolje stoji podignuta kosa, onda je ona pravi izbor. Smatram da je i jedna i druga opcija super, mada ja cu najverovatnije imati pustenu kosu iako mi svi kazu da mi lepse stoji podignuta :D Evo i nekih primera:










                                        Nokti i torbica

I jedno i drugo treba uskladiti uz boju haljine. Sto se tice torbica, o tome ne treba puno govoriti. Ja cu najverovatnije nositi neku pismo torbicu i po meni je to najbolji izbor :) E sad, da predjemo na nokte. Ako imate tu srecu da imate prirodno dugacke i jake nokte, onda NIKAKO, ali nikako nemojte koristiti gel nokte. Prirodno dugacki nokti su nesto najelpse moguce i zato ih ne treba dirati. Sve sto mozete da uradite je da kupite onaj lak za ucvrscivanje noktiju, kako bi vam se ne bi slomili do tog cuvenog dana. Druga je prica ako imate lomljive nokte, onda mozete uraditi gel nokte. Idemo na slike :)

Nokti:














Torbice:








Toliko za danas :) Da li vam se dopao moj izbor i da li vam je danasnji post bio makar malo od pomoci ukoliko i vi treba da slavite maturu?

20 коментара:

  1. Sjajan post, ja tek za dve godine imam maturu, ali sam sigurna da je ovogodisnjim maturantima ovaj post dosta pomogao u odabiru najbitnijih stvari koje si ti spomenula. Totalno se slazem sa tobom oko sminke, uopste im ne trebaju profesionalni sminkeri i devojke dzaba bacaju 2000 dinara, bolje da taj novac potrose na haljinu ili suknju. Vrlo kvalitetan tekst i sve slike savrseno prikazuju moj stil<333 Zelim ti da se prelepo provedes na maturi i srecno u srednjoj skoli da se lepo uklopis i da mi budes najbolja u razredu:))) Svaka cast, Nero, vrlo koristan post!!! Uzivala sam dok sam ga citala, bez ikakve tenzije jer je predamnom jos dve godine koje ce vrlo brzo proci:(
    Ana<333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja stvarno ne znam kako da ti se zahvalim sto mi redovno ostavljas ovako divne komentare, stvarno mi ovo mnooogo znaci <3 <3 <3 Mnogo ti hvala na svim lepim zeljima i istina je da ce ti te dve godine brzo proci, posto ja zaista nisam svesna kada sam pre postala osmi razred :D Jos jednom, hvala ti do neba <33333333333

      Избриши
  2. Super post draga moja! I meni je ubrzo mala matura pa mi je ovo baš dobro došlo! Haljine su preslatke, i ja ću kupiti nešto na taj ''fazon'' <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post mnogo mi se dopada ❤️!Veruj mi nisi Luda ja takodje nemam nikakvu ideju a matura mi je za mesec dana ❤️!Slazem se sa svima sto si napisala za malu maturu nikako ne treba preterivati ❤️!

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala na jako lepom komentaru <333333 Uhhh, dobro je da nisam jedina :D

      Избриши
  4. Odlican post.Odlican izbor haljina! ♥
    Hvala ti puno ako kliknes na ovaj link --> KLIK KLIK KLIK

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман4. мај 2016. 08:18

    Divan je post!Meni je matura tek za 2 godine,haha,ima jos dotle!Haljinice su prelepe,a i frizure mi se bas dopadaju! :D

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post!Meni je matura takodje za mesec dana.Ja sam haljinu slucajno nasla i kupila je jer mi je pila predivna.Kupila sam je pre dva meseca od prilike hahah....Divno si sve napisala!

    Novi post : girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post i zaista divni saveti. Slažem se sa tobom u gotovo svemu. Takođe smatram da je za malu maturu gotovo nepotrebna jaka šminka. Kao i to da je najbolje obući patike ili baletanke. Sve u svemu,sve je odlično i vidi se da si uložila dosta truda :)

    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post i dosta dobrih predloga. :)
    blog: Fashion, Beauty and Style
    facebook: Fashion, Beauty and Style
    instagram: _fashion_beauty_and_style_
    P.S. Ako želite, učlanite se na moj blog, uzvratiću.

    ОдговориИзбриши
  9. Jaoj, ja kad se setim svojih priprema za maturu sva se raspekmezim, pomalo mi nedostaje to uzbuđenje! Jedva čekam da i moja sestra napuni još dve godine da bih joj pomagala da se spremim, već se radujem! :)

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno razumem o cemu govoris i sigurna sam da cu se i ja tako osecati kad sve ovo prodje :) Uglavnom, hvala ti na zanimljivom komentaru <3 <3

      Избриши
  10. Анониман24. март 2018. 22:18

    Jos si ti mlada da bi shvatila da su starke uz svecanu haljinu izvikane.

    ОдговориИзбриши
  11. Divni saveti za maturu ja isto nevolim duge nokte i jaku šminku slažem se u svemu što i ti . Ja ću imati maturu tek za 2 godine volim haljine otpuštenu kosu i.Baš si dobra imaš divne savete i komentare💖🙂

    ОдговориИзбриши