субота, 28. новембар 2015.

Kako uloknati kosu na prirodan nacin :)

Cao svima, kako ste? Sta ima novo kod vas? Prepostavljam da mnoge devojke koje imaju pravu kosu zele da imaju loknastu ili talasastu kosu, a one koje imaju blago loknastu zele jos vece lokne. E pa bas zbog toga sam dosla na ideju da u danasnjem postu pisem o tome kako uloknati kosu, ali bez upotrebe raznih aparata koji unistavaju i isusuju kosu. Ja imam blago loknastu kosu, ali ponekad stvarno pozelim vece lokne i zato koristim razne nacine koji mi dosta pomazu, pa cu vam sada predstaviti neke koji su nadelotvorniji, ali i veoma laki :D


1) Prvi nacin je mnogo, mnogo jednostavan. Sve sta treba da uradite jeste da pre nego sto legnete da spavate, na polu vlaznu kosu napravite 2 ili vise kikica (u zavisnosti od toga koliko velike loknice zelite). Ujutru, cim ustanete skinite kikice i ako zelite da se drze malo duze nanesite neki sprej za ucvrscavanje kose. Nikako se ne mojte cesljati, zato sto cete tako pokvariti lokne i vasa kosa ce opet biti ravna. Ali ne sekirajte se posto ujutru nece biti zamrsena, tako da nece biti na potrebe da se ocesljate :D


2) Sledeci jako uspesan nacin je da dobijete loknice uz pomoc starih, dobrih viklera za kosu. Verovatno vase mame u kuci imaju bilo kakve viklere, pa mozete da pozajmite od njih. Postoje razni nacin kako uviti kosu uz pomoc viklera, a sada cu vam predstaviti jedan jako uspesan. Prvo namokrite kosu i polako uzimajte jedan po jedan pramen i uvijajte ga viklerima. Kada uvijete celu kosu viklerima, onda ili sacekajte da se sama osusi, pa skinite viklere ili je osusite fenom za kosu, pa onda takodje skinite viklere. Verujte mi, dobicete jako moderne i lepe lokne :)


Hahaha kakva slika :D


3) Preposlednji nacin je takodje vrlo jednostavan. Potrebno je da kosu podelite na dva jednaka dela i oko prsta umotate pramen kose, tako da na kraju dobijete ,,puza'' i zakacite ga snalicom:D Isto to uradite i sa drugom polovinom kose i prespavajte sa takvom kosom sve do jutra. Cim se probudite polako odmotajte kosu i isto kao i za prethodne frizure, nikako se ne cesljajte, jer cete tako unistiti lokne.


4) Ovo je poslednji nacin, ali nista manje uspesan :) Mozda ste vec culi, ali kosu mozete uviti i uz pomoc markera, hemijski ili olovki :D Nije mnogo tesko, a lokne ispadaju jako lepe. Kosa treba da bude polu vlazna. Uzmite jedan pramen i oko flomastera obmotajte pramen kose. Ovo uradite sa celom kosom. Sacekajte 3 sata da vam se kosa osusi (moze i manje ili vise u zavisnosti od toga koliko vremana je potrebno da se vasa kosa osusi) i skinite flomastere. Krajnji rezultat je neodoljiv :) Evo sada i linka jednog snimka kojeg sam pronasla na internetu u slucaju da niste razumeli postupak :)

https://www.youtube.com/watch?v=NxfllJNdqxQ


To bi bilo to za danas :) I da, od sledeceg posta najverovatnije krecu zimski postovi (jedva sam ih cekala), pa ako imate neki predlog za naslov, slobodno mi ga zapisite u komenatrima :D Veeeliki pozdrav od mene i zaista se nadam da sam vam pomogla ovim postom ili bar zabavila :)

22 коментара:

  1. Odlična tema za post, još bolji savjeti! ☺

    fandbportal.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ja za kosu koristim one kao gumene viklere sa zicom unutra, ne znam kako se to zove. Stvarno dobro uvije i traje dugo. Nekada sam i plela pletenice medjutim sada me to mrzi. Hahaha
    Mnogo lep izgled bloga.☺

    Na mom blogu je novi post pa pogledaj.:) I ako hoces uclani se. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam koristila takve viklere, ali mogla bih da probam :D
      Hvala ti puno, mnogo mi je drago da ti se izgled bloga dopada <3 <3
      Pogledacu tvoj blog, naravno :)

      Избриши
  3. Jako zanimljivpost, samo tako nastvai
    pretplati se, uzvracam

    http://recenzije11.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam probala ovaj poslednji postupak samo sa slamčicama i mogu reći da je fenomenalno!

    Flyovanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. Hvala ti puno na preprepredivnom komentaru <3 <3 Mnogo mi je drago sto su ti uspele te loknice, a sada sam 100% sigurna da cu i ja da ih isprobam posto sam dobila jos jednu pohvalu za takve gumene viklere sa zicom :D Naravno da cu pogledati tvoj novi post, naslov deluje bas primamljujuce :D :D Jos jednom, hvala ti mnogo na ovom sjajnom komentaru, ulepsao mi je dan :)

      Избриши
  6. Super post, odlicni saveti :) <3

    http://jfashionlover.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. Sviđaju mi se ovi saveti. Ja često napravim dve pletenice i ispadne super. Sad ću da probam i neke od tvojih trikova !

    ako želiš pogledaj moj blog :
    http://saskascloud.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Verovala ili ne ja sam 5 puta naslov posta pročitala pogrešno ' Kako ukloniti kosu na prirodan način' jako mi se sviđa post,probaću nešto od toga. ☺
    http://natalijabeauty.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post. ♥
    - pogledaj moj novi post ♥
    http://myblogmything1.blogspot.ba/2015/12/sat.html

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post.I ja imam blago kovrdžavu kosu. i stvarno mnogo puta poželim da je kovrdžava.Sigurno ću isprobati jedan od načina.Novi post na mome blogu, pogledaj i komentariši ako ti se dopadne.
    http://girlwithstyle123.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti <3 <3 A mislila sam da ja jedina imam ovakav problem :D Pogledacu naravno :) <3

      Избриши